In “Als ik de baas was” wordt 1 website geanalyseerd, waarin problemen en oplossingen voor de marketing technologie en sales funnel worden blootgelegd. 

Bedrijf: Uptmz

De primeur: Uptmz. Uptmz is een vernieuwende SaaS om het adverteren op Google Ads makkelijker te maken. Het platform helpt je om Google Adwords te starten en bij te houden, ideaal voor de bakker op de hoek bijvoorbeeld.

Als oprichter van Jeasy werd ik een aantal maanden geleden benaderd door de verkopers van dit bedrijf. Ik kreeg een bak aan informatie en hoewel het mij een fantastisch product leek, stond ik niet te springen om het product uit te proberen. Waarom eigenlijk niet?

Betere Marketing Technologie = Betere Nurturing

Verkopen is een proces. Er zijn altijd x stappen nodig om iemand van interesse naar klant te krijgen. Het moeilijke van de online wereld, is het begrijpen in welke fase potentiële klanten zitten en met fase bedoel ik onderstaande plaatje.

Op het moment dat ik, als koude prospect, nog twijfel over adverteren op google, dan is het belangrijk dat ik extra uitleg krijg. Op het moment dat ik al overweeg Google Advertenties in te zetten, dan is het belangrijker dat het verschil tussen producten wordt uitgelegd. Waarom zou ik Uptmz inzetten, t.o.v. een specialist of t.o.v. het zelf aanprutsen?

Het is dus enorm belangrijk dat je begrijpt in welke fase de klant zit en de informatie geeft, waar deze persoon naar op zoek is.  (Te zien op het plaatje hieronder)

Op het moment dat ik een potentiële klant weet, dat hij dit product wil hebben, dan moet je dus ZO WEINIG mogelijk extra uitleg geven. 

In dit geval is er geen oog voor de koude leads. Verkopers gaan meteen in op de voordelen van het product en vergeten te benaderen, waarom Google Ads zou belangrijk voor het bedrijf kan zijn.

Review Marketing Technologie & Funnel Uptmz

In deze review laat ik zien wat ik bij Uptmz mis, waardoor ik en vele andere ondernemers niet tot aankoop overgaan.

Bekijk de analyse hier:

1 Doel, 1 Taak

Uit de analyse bleek dat het Uptmz bijna geen gebruik maakt van nurturing funnels & teksten OF deze niet op de juiste manier heeft ingesteld. Vooral het duidelijk krijgen van de dienst duurde veel te lang. 

In mijn opinie is dit de achilleshiel van marketeers. Veel marketeers zijn enorm goed in het vertalen van kenmerken naar voordelen voor de klant, maar vergeten de kenmerken te noemen, waar de klant zijn koop op gaat beslissen.

Oplossingen Van De Baas

Als baas moet je met oplossingen komen, kritiek alleen gaat de business niet vooruit helpen. Dit is de actielijst die ik daarom zou implementeren, naar aanleiding van de analyse.

Mijn Actielijst Voor Uptmz:

 1. Een header test uitvoeren via https://usabilityhub.com/

Van de oude header:

Zou ik dit maken EN testen (het gaat om de tekst en vooral NIET de opmaak)

 • Lead Magnet maken, via Calconic, Outgrow of Typeform om emails te verzamelen
 • Email Automation in stellen met ActiveCampaign
 • Segment installeren via Google Tag Manager om de gebruikersdata naar ActiveCampaign te sturen.
 • ActiveCampaign en Calendly koppelen om zo automatisch afspraak verzoeken naar prospects te sturen, mits deze genoeg interesse hebben getoond in het product.
 • LiveChat inschakelen via ActiveCampaign of Drift (er is genoeg verkooppersoneel, dus dit hoeft niet geautomatiseerd te worden. Wel even de contacten naar ActiveCampaign doorkoppelen met Zapier.)
 • Hotjar installeren voor het optimaliseren van de website, met bezoekers filmpjes en een exit poll maken om het awareness niveau te bepalen.

Investering

Geschatte kosten: 150 p.m – 250 p.m. 

Tijdsinvestering: 15 uur

 • Headertest: 10 minuten (max)
 • Lead Magnet: 3 uur (max)
 • Lead Scoring + Email Automation 10 uur (max)
 • Segment installeren en koppelen 30 minuten (max)
 • Calendly en ActiveCampaign koppelen 20 minuten (max)
 • Live Chat installeren Drift en koppelen aan ActiveCampaign 20 minuten (max)
 • Hotjar installeren en exitpoll starten 40 minuten (max)

Verwacht Resultaat

Ik doe een voorzichtige schatting dat deze 15 uur aan werk kan leiden tot een 10%-30% hogere close-ratio. Deze close-ratio zou op termijn hoger kunnen door te werken met tools, zoals: Autopilot, Salesforce en Clearbit. Deze tools zijn voor nu waarschijnlijk te duur en met de huidige oplossingen is er genoeg capaciteit om 80% te automatiseren en het resultaat te maximaliseren.

10%-30% meer rendement met slechts 15 uur werk en €150 per maand.

Rendement voor Uptmz

Conclusie

Erachter komen in wat voor fase je websitebezoekers zijn is EXTREEM belangrijk om de conversie van je website te verbeteren. Gelukkig heb je hiervoor geen peperdure enterprise tools meer nodig. Het installeren van een simpele Marketing Automation tool i.c.m. feedback tools is al genoeg om je sales een enorme boost te geven. 

Let op! Het is altijd van belang dat data over de silo’s van een tool gaan. In onze oplossing zie je dat alle data naar ActiveCampaign gaat, wat natuurlijk in jouw organisatie een andere tool kan zijn. 

Benieuwd welke marketing automation tool het beste bij jouw organisatie past? Doe dan de marketing automation tool test. Ben je op zoek naar manieren om je website conversie te verbeteren? Plan een gratis 30 minuten strategie sessie in.

Gepubliceerd door Tom Vink

Co-Founder of Jeasy and multiple other business. Tom is a passioned learner and writer about entrepreneurship, marketing, sales and automation.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.