“Wat een prachtige verkooppresentatie, strak, gestroomlijnd en het heeft slechts 1 week geduurd, voordat ie af was.” Je hebt dus een week minder om klanten te benaderen.

Meer Resultaat In Een Handomdraai

Dit artikel is voor de accountmanagers, vertegenwoordigers en salesmanagers die hun productiviteit willen verhogen. “Meer resultaat, zonder compromis op kwaliteit.” We gaan je leren om goede persoonlijke presentaties te maken in een handomdraai.

Hoe Persoonlijker Hoe Beter

Mensen doen zaken met mensen. Een persoonlijk verhaal zorgt voor meer begrip aan de andere kant en dat zie je terug in de resultaten. 63% van de klanten herinnert zich een presentatie, terwijl slechts 5% de statistieken weet te herroepen. Het is dus nogal van belang om een goed verhaal te hebben, want dat blijft hangen.

Voor een niet persoonlijk verhaal kun je het artikel: “De onpersoonlijke ondernemer lezen”

Onpersoonlijke ondernemer - Jeasy

Persoonlijk kost tijd, programmeur geen optie

Alleen het kost enorm veel tijd om alles zelf te doen. Je maakt overuren als je voor iedere klant een unieke presentatie wil samenstellen. De programmeur langs laten komen is vaak geen optie, want die zijn 1; helemaal druk en 2 als er iets niet werkt, dan kun je de programmeur niet steeds van zijn werk halen.

We hebben het in Nederland, maar voor lief genomen dat men werkt met standaard templates of voor iedere klant een handmatige verkooppresentatie maakt en daar minimaal 1 uur per klant mee bezig is. Een klein rekensommetje leert ons dat dit 1 uur x 8 afspraken per week x €65 per uur = Het bedrijf €520,- per week kost.

Automatische verkooppresentaties

Als start-up oprichter en ondernemer met een 2-urige werkdag heb je die tijd niet. Toch is elke klant, die je kunt binnenhalen van levensbelang. Daarom hebben we bij Jeasy onze presentaties onder de loep genomen. Een enorm persoonlijke presentatie kost ons 1 seconde om te maken. 

1 seconde? 

Nou okay, het kan sneller. Het is namelijk niet meer dan een druk op de knop en de presentatie verschijnt.

Voorbeeld Geautomatiseerde Presentatie

Hoe ziet dit er dan uit? Een voorbeeld van een verkooppresentatie zie je hier:

De presentatie is gebaseerd op een Template. De informatie die erin wordt verwerkt is opgevangen, vanuit onze scan. Lees het artikel: “Haal Ebooks uit je Leadgeneratie en krijg tot 3x meer leads met deze tool” om een scan voor jouw bedrijf in te stellen. 

De data uit deze scan wordt in de template verwerkt en zo heb je een hele persoonlijke presentatie op basis van de antwoorden van je prospect. Je kunt daarbij ook nog eens de grafieken aanpassen in je presentatie op basis van de antwoorden. 

In feite is dit een webapplicatie die je gemaakt hebt voor je presentaties.

Stap-voor-Stap Zelf Leren

Je maakt een presentatie aan op basis van een template. 

Op de plekken waar je de antwoorden van de prospect wil tonen geef je {{haakjes}} weer. 

Dit kan voor plaatjes en tekst.

 Let er bij de plaatjes wel op dat de grote van het veld (vierkant/rechthoek) de grote is van het plaatje. 

Anders wordt het plaatje in het midden geplaatst. 

Vervolgens koppel je Zapier aan je scan en je verwerkt de antwoorden van de scan in de presentatie.

Meer informatie over het zelf leren kun je vinden op Automatische presentaties maken met Google Presentaties.  

Wil je een crm koppelen tussen de antwoorden en je presentatie? Dit kan door, bijvoorbeeld Airtable er tussen te plakken, in de artikelen: Starten met Zapier en Data naar Airtable verzenden en  Airtable data als google presentatie opmaken vind je hoe.

Hulp nodig?

Stuur een bericht via onze chat en we hebben je binnen een paar dagen up-and-running met automatische verkooppresentaties. Wil je weten wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Maak dan onze Assessment scan