Altijd zo gedaan

De onpersoonlijke ondernemer heeft zijn zaak al 10 jaar. Dag in, dag uit is hij aan het werk en heeft plezier in zijn werk. Er zijn veel leuke klanten en ook het personeel is de ondernemer goed gezind. 

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Met het gezin op vakantie. Luxe uiteten. Toch bromt de ondernemer af en toe een beetje, over dat de omzet tegenviel dit jaar, deze maand of deze dag, waar overigens een paar dagen later niets meer van te merken is.

Struisvogel steekt zijn kop niet in het zand

Ik stuitte laatst op het feit dat een struisvogel nooit zijn kop in het zand steekt, wanneer deze gevaar opmerkt. Dit blijkt een fabel te zijn. De vogel die tot wel 70 k/m uur kan lopen, vlucht ook niet weg. Het enige wat deze vogel doet bij gevaar is op de grond liggen. 

Een struisvogel steekt nooit zijn kop in het zand.

Onze ondernemer is zo’n persoon. Hij heeft zeker niet met zijn kop in het zand gelegen. Hij heeft zijn producten een keer vernieuwd, heeft spaarkaarten geïntroduceerd en heeft een facebookpagina aangemaakt. 

Net zoals de struisvogel rende deze ondernemer niet weg en blijft hij bezig met zijn bedrijf. Daar betaalt hij zijn brood toch van?

Mobiele telefoons ondenkbaar

30 jaar geleden had niemand verwacht dat bijna iedereen een telefoon zou hebben en sterker nog, de hele dag door zou gebruiken. Toch is het nu niet meer voor te stellen, dat je vroeger eerst 10 muntjes in een telefooncel moest gooien, voordat je naar huis kon bellen om te vertellen: hoe het was op vakantie.

Sommige veranderingen hebben zoveel impact dat niemand voorziet wat er komen gaat.

Sommige veranderingen hebben zoveel impact dat niemand voorziet wat er komen gaat. De trend (dat telefoons steeds kleiner werden) die was echter al een tijd onderweg.

In “Tipping Point”, een boek van Malcolm Gladwell, beschrijft de auteur hoe kleine stapjes (die onzichtbaar zijn voor de meeste mensen), plotseling voor een disruptieve revolutie van het landschap zorgen.

Wel Makkelijker

De organisatie met de slogan: “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”, kan blijkbaar alles, behalve dat. Ik heb het natuurlijk over de belastingdienst. Maar hoezo is het zo ingewikkeld?

Het doel is simpel; Onze ondernemer die de belasting moet betalen wil gewoon weten wat hij moet betalen.

Het doel is simpel; Onze ondernemer die de belasting moet betalen wil gewoon weten wat hij moet betalen. Dat de belastingdienst daar allemaal rekenmodellen, boxen, aftrekposten en meer regels voor heeft verzonnen, dat interesseert onze Ondernemer niet, tenzij hij daar voordeel uit kan halen.

Kortom, waarom is het zo ingewikkeld? De belastingdienst ontwerpt vanuit haar eigen organisatie. Stelt formulieren op, op basis van afdelingen, systemen, technische beperkingen en belangen van hogerhand. Men vergeet de persoon die aangifte wil doen en helemaal niet vraagt om vernieuwingen en extra administratieve plichten. 

Puzzelen

Onze Ondernemer is in de avond het liefst aan het puzzelen. Dit geeft hem voldoening. Een mooi overzichtelijk plaatje in plaats van allerlei losse stukken. 

Hij heeft 4 stukjes.

  1. Routine
  2. Afwachten
  3. Technologie
  4. Klantgerichtheid

Wat kan hij hier van maken? 

Onze Ondernemer komt er niet uit en gaat de volgende morgen weer naar zijn zaak. 

Daar spreekt hij een klant: “ Goh, kan ik ook met chips betalen?”

 “Chips?”, zegt de Ondernemer, “Als in Aardappel Chips?”

“Nee”, zegt de klant! “Ik bedoel het betaalmiddel.” 

De Ondernemer snapt er niets van en hij vraagt aan de klant: “Waar kom je eigenlijk vandaan?” 

De klant antwoordt daarop: “Ik woon hier al jaren een paar straten verderop, maar ik wist niet dat dit bedrijf bestond.” 

De Ondernemer denkt na en gaat na sluitingstijd een rondje maken. Hij snapt er niets van. De Ondernemer maakt al jaren reclame in allerlei magazines, heeft een Facebookpagina en de meeste klanten komen via-via. 

Hij vraagt zich af of er meer klanten zouden zijn, zoals deze man.

De Ondernemer rijdt een rondje in de buurt, maar let dit keer op de wereld om hem heen. Hij gaat googlen, zich verdiepen in de trends, zijn omgeving interviewen. Er gaat een wereld voor de man open. 

“Goh! Hoe kan ik na al die jaren überhaupt nog bestaan!”, denkt de beste man.

Onze ondernemer is eindelijk uit zijn bubbel gekomen en in de realiteit gestapt. 

“Welkom”, zegt zijn nieuwe Google Assistant, waar de ondernemer nu op te vinden is.

Hij ziet een compleet andere wereld. Een wereld met meer kansen en meer mogelijkheden. De nieuwe ontwikkelingen, die vroeger eng leken, die zijn niet zo eng meer. Onze ondernemer ziet en pakt alle kansen om deze ontwikkelingen in zijn voordeel te gebruiken.

Het bedrijf groeit als nooit tevoren en de ondernemer bruist van de ideeën. Hij verzet het dubbele werk in de helft van de tijd, verdriedubbelt zijn omzet en zelfs zijn personeel staat minder onder druk. 

Wat een andere kijk op de wereld wel niet kan doen.

Maar waarom zou je? 

Het is toch onpersoonlijk om uit je eigen bubbel te stappen?