Digitale klantenservice

Categorie Ondersteunend & Administratief

Persoonlijke klantenservice die 24/7 klanten helpt met problemen

Automatisatie is vaak koud, kil en niet erg handig voor een klant. Naar onze mening is dit juist de essentie van klantenservice. Automatisatie helpt jou en je medewerkers om je klanten persoonlijker te helpen en meer tijd voor ze te nemen. De tijd waar je nu niet aan toe komt of wat ten koste gaat van ander werk.

Dit kost je nu €27.300 p.j.

Stel dat je hier nu 15 uur per week mee bezig bent met een bruto uurtarief van 35 euro. Dan kost dit je excl. licenties 27.300 euro per jaar!

Jeasy automatiseert dit vanaf €69 p.m.

Incl. licenties, excl. btw.

Je krijgt hiervoor

Inhoud template

  • 1 A.I. Chatbot. Geen standaard menu dus! Klant vraagt en krijgt direct antwoordt.
  • Help-kennisbank met allerlei artikelen
  • Klant kan vragen elke minuut stellen aan een medewerker.
  • Medewerker kan zien, waar de klant al geweest is (om dubbele vragen te voorkomen)

Veelgestelde vragen

Hoe gaan jullie te werk?

Jij vult de gegevens in, nadat je op “start nu” hebt geklikt. Daarna krijg je van ons een opdrachtbevestiging. Wanneer je deze accepteert sturen we je nog 1 mail met benodigdheden (meestal toegang tot programma’s.) We stellen de koppelingen in, sturen een “afgerond-mail” en vervolgens krijg je iedere maand een rapportage-update.

Dit is toch ook koud en onpersoonlijk?

Ja, als je het zo ziet staan wel. Het verschil is echter dat mensen en geen software engineers dit instellen. Daarom kiezen wij de route die (normale) mensen ook zouden nemen en zoeken. Daarbij maken we filmpjes om te zien of mensen ook echt geholpen worden en verwerken we feedback binnen 3 werkdagen in onze bot en kennisbank.

Krijg ik dan zo'n automatisch vragen menuutje met zo'n bot?

Nee, je klant typt een vraag en krijgt meteen het antwoordt op basis van zijn combinatie van zoektermen en kan zelfs een mensenlijk gesprek voeren, door te switchen tussen onderwerpen.

Wat is het voordeel voor mijn klant hiervan?

Jouw telefoon is niet 24/7 per dag beschikbaar. Je medewerkers iets meer, maar ook niet fulltime. Een chatbot en helpdesk kunnen je klant op elk moment van de dag helpen met het beantwoorden van vragen en problemen doorgeven.

Waarom maandelijks betalen?

We snappen dat je het liefst 1 keer betaalt en “that’s it.” Toch hebben wij gekozen voor een maandelijks bedrag, omdat programma’s snel veranderen en daar moet jij niet de dupe van zijn. We willen je iets leveren dat blijft werken en daarom onderhouden we dit + de licenties zijn vaak maandelijks terugkerend. 

Stel mijn klant heeft een vraag krijgt ie dan 10 suggesties voor het antwoordt?

Nee, je klant krijgt 1 antwoord en wanneer hij dit niet vindt kloppen kan hij of gelijk naar de medewerker of de vraag specificeren. We maken de bot net zo slim als jouw medewerker (maar dan met al jouw kennis). We zullen je ook behoorlijk wat aanvullende vragen omtrent de informatie sturen. (wat in het begin veel tijd kost,) Wat uiteindelijk flink veel tijd oplevert voor jou en je klant, zodat je je klanten zonder problemen ook is kunt bellen!

Andere templates

Service verbetering

Je klant heeft geen enkele onduidelijkheid meer en kan voortdurend zijn feedback geven.

Secretariële ondersteuning

Afspraken, registraties maken, etc. Je digitale tools doen het allemaal!

Orderprocessen

Je klant klikt op 1 link, (her)bestelt in 10 seconden en het staat meteen in jouw systeem.

Klantverhalen

“Jeasy heeft mij ontzettend geholpen met het automatiseren van mijn bedrijf. Ik was op zoek naar een simpel CRM voor mijn uitzendbedrijf en had een paar weken later een compleet geautomatiseerde business, met tools waar ik nog nooit van had gehoord!”

“Adviezen van Jeasy zijn scherp, duidelijk en to-the point”

“We hoeven niks meer te doen. Ongelofelijk dat we vroeger zoveel tijd verspilden!”

Automatiseer je bedrijf met 1 klik op de muis.

Heb je nog vragen?

Stuur ze door via onze chat!