10 tools die de dagelijkse productiviteit verhogen

Je wordt vast blij wanneer uw bedrijf minder tijd, minder geld en minder stress zou kosten – terwijl u meer omzet maakt?

Juist. Iedereen wil dit!

Effectief gebruik van hulpmiddelen is het geheim voor een productievere en effectievere onderneming. Welke middelen gaan jou helpen? In deze blog worden 10 bedrijfstools besproken voor e-commerce die jouw dagelijkse activiteiten verbeteren, zoals de boekhouding, facturering, ontwerp, planning, tijdregistratie en meer.  

Laten we de opties bekijken!

1. CANVA

“Canva voor een eenvoudiger, beter en goedkoper ontwerp”.

Prijs 12,95 per maand, premium optie.

URL: www.canva.com

Dit programma is nuttig voor het ontwerpen van website-banners, sociale mediaberichten en andere middelen. 

Canva is een grafisch ontwerpprogramma voor niet-ontwerpers. De drag-and-drop interface maakt het makkelijker om bijna alles te ontwerpen wat je nodig bent in een ontwerp. Dit kunnen infographics en banners zijn tot posts op sociale media en inhoudsupgrades.

Je kan je eigen flyer of post ontwerpen of een vooraf ingesteld sjabloon gebruiken en naar wens aanpassen. Er zijn honderden sjablonen en ze zijn verdeeld in categorieën zoals eten, bruiloft, verjaardag etc.

2. Calendy

“Calendy voor een eenvoudig ontmoetingsprogramma”. 

Prijs 8 euro per maand, premium optie.

URL: www.calendy.com

Dit programma is nuttig voor het plannen van vergaderingen met uw team, klanten en andere personen. 

Calendy is een gratis planningssoftware die kan worden gesynchroniseerd met je agenda-app, zoals Google Agenda. 

Je kan je beschikbare data en tijden invoeren en vervolgens krijg je een link die je naar iedereen kan versturen om een gesprek met jou te plannen op basis van jou beschikbaarheid. 

Zodra er een tijd is gekozen, moeten ze hun contactgegevens invullen en moeten ze de vragen beantwoorden die je hebt gemaakt. 

Calendy kan je gebruiken om de volgende afspraken te plannen:

 • Trainingssessies met aannemers
 • Teamvergaderingen
 • Klantenservice-oproepen
 • Podcast-interviews om uw winkel te promoten
 • Klantinterviews voor productfeedback. 

3. QUICKBOOKS VOOR BOEKHOUDING, FACTURATIE EN MEER

Prijs: Gratis proefperiode van 30 dagen, daarna 20 tot 60 euro per maand.

Dit programma is nuttig voor het bijhouden van de boekhouding en de facturering van uw bedrijf. 

URL: www.quickbooks.intuit.com

Quickbooks is eigenlijk onmisbaar binnen uw bedrijf. Je kan het gebruiken om je winst- en verliesrekening te bekijken, je uitgaven te volgen en te categoriseren en je groei in één opslag te zien. Op deze manier zorg je ervoor dat jij je bezig kan houden met meer prioriteit taken binnen de sales. Het is dus aan te raden om een boekhouder aan te nemen die de financiën bijhoudt. 

4. ASANA 

“Asana voor project management en to-do list tracking”. 

Prijs: 9,99 per maand per gebruiker.

URL: www.asana.com.

Dit programma is handig voor projecten en takenlijsten beheren, samenwerken met jouw team en de taken van jouw team beheren. 

Asana is een geweldig hulpmiddel voor elk bedrijf, e-commerce of anderszins. Je kan een controlelijststijl gebruiken zoals je ziet in de schermafdruk hierboven, of je kan taakborden maken die vergelijkbaar zijn met Trello. Het hangt allemaal af van de stijl. 

Maak secties voor elke dag van de week. Op deze manier weet je wat je op die dag doet. Zodra de takenlijst is ingesteld, kunnen de teamleden uitgenodigd worden en projectborden maken. Je kan bijvoorbeeld projectborden maken voor productintroducties, marketinginitiatieven, medewerkers aan boord/training, enz. Voor meer informatie over het gebruik van Asana, wordt aangeraden om een productietournee van 30 minuten te bekijken.  

Tip: er is een zustersite bij Asana, Templana, die sjablonen voor Asana maakt voor zaken als SEO-checklists, wekelijkse vergaderagenda’s, Google Analytics-instellingen en nog veel meer.

5. HUBSTAFF

Hubstaff of Harvest voor werkgever/contractanttijdtracking en betaling

Prijs: 

 • Hubstaff: Gratis w / 5 euro per maand per optie voor gebruikerspremies
 • Harvest: Gratis proef met 12 euro per maand per optie voor gebruikerspremies

URL:

Dit programma is handig voor het bijhouden van uren van aannemers of medewerkers. Ook voor de tijd die je aan jouw bedrijf of bepaalde taken besteedt, evenals het betalen van hun tijd. Met Harvest kan je de schermen van je medewerkers bekijken om er vervolgens voor te zorgen dat ze jouw tijd niet verspillen. 

Harvest en Hintoshaff zijn beide tijdregistratieplatforms waarmee je jouw team rechtstreeks vanuit de software voor hun werk kunt betalen. Welke je kiest, hangt af van wat je nodig hebt. 

Hubstaff heeft een ingebouwde trackingsoftware voor een toetsenbord en muis die je vertelt hoe actief jij of je werknemers zijn terwijl hun tijd wordt gevolgd. Het kan screenshots maken om de 15 minuten (om te kijken of uw medewerkers aan een toegewezen taak werken of niet). 

Harvest heeft geen van deze functies, maar maak het goed met een naadloze Asana-integratie. Je kan de hulpprogramma’s integreren om aan te geven hoeveel tijd wordt besteed aan elke taak of elk project met één klik op de knop. 

Houd er rekening mee dat Hubstaff ook kan worden geïntegreerd met Asana, maar dat het complexer is dan met Harvest. Met Harvest is er een knop rechts in Asana voor elke taak waarop u kunt klikken om uw tijd op die taak bij te houden. 

6. Slack

Slack voor communicatie met uw team, klanten en/of andere groepen. 

Prijs: Gratis met 6,67 euro per maand per optie voor gebruikerspremie.

URL: www.slack.com

Dit programmais handig voor het communiceren met uw team, het delen van documenten en het voeren van videogesprekken. 

Slack is net als Aim Instant Messenger van oudsher, maar enorm veel beter. Je kan kanalen maken en alleen bepaalde personen uitnodigen, zodat je jouw bedrijf kunt segmenteren in het marketingkanaal, productontwikkeling, klantenservice enz. 

7. OUTSOURCELY & UPWORK

Prijs: 

 • Upwork: Gratis (maar met opknapwerk wordt een korting op uw werknemers betaald)
 • Outsourcely Gratis 19 euro per week of 59 euro per maand , premium versies)

URL: www.outsoircely.com/startups-and-businessesof www.upwork.com

Dit programma is handig voor het vinden en interviewen van potentiële werknemers en/of aannemers.

Outsourcely en upwork zijn beide plaatsen waar freelancers klanten gaan vinden. De ene gebruikt een betaald lidmaatschap, de andere neemt een deel van zijn freelancers in. 

Tips:

 • Weet wat je precies zoekt: Leg elke taak die de nieuwe werknemer zal uitvoeren  vast in de vacature.
 • Maak je vacature iets langer. Meestal 2-3 pagina’s.
 • Omschrijf in de vacature de werkomvang, functie-eisen (zoals vaardigheden en beschikbaarheid), het tijdschema en hoe je werkt (welke uren van de dag, werk je ook in het weekend, tijdzones enz.) 
 • Laat elke sollicitant een video van 60 seconden opnemen waarin wordt uitgelegd waarom deze persoon geschikt is voor de taak. Dit neemt de mensen weg die niet bereid zijn om een ​​beetje ongemakkelijk te worden of niet willen dat het zo erg is, plus je krijgt een idee van hun energie en persoonlijkheid voordat je tijd besteedt om ze te interviewen.
 • Neem aanwijzingen op om ergens een bepaalde zin in hun toepassing te typen, zoals ‘rubber ducky’. Als ze dergelijke eenvoudige aanwijzingen niet kunnen volgen, neem dan niet de moeite om ze te interviewen.
 • Om ervoor te zorgen dat je geen tijd verliest aan ongeschikte sollicitanten, moet je een Google-formulier invullen met vragen als: “Waarom wil jij deze functie?”, “Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?” En “Wat zijn je doelen in de komende 3-5 jaar? “om een ​​idee te krijgen van hun persoonlijkheid en culturele fit. 
 • In de eerste paar dagen zal je waarschijnlijk enkele tientallen aanvragen ontvangen, en de meeste van hen zullen waarschijnlijk gaan zuigen. Dat is de aard van vacaturesites. Je zult er echter een paar vinden die uitblinken, en dat zijn de moeite waard om te interviewen.

In mijn ervaring is het beter om iemand aan te nemen die goed past bij de persoonlijkheid dan iemand die er goed uitziet op papier, maar geen goed gevoel van hen krijgt. Vaardigheden kunnen worden getraind, persoonlijkheid zit mooi in elkaar.

Ik raad ten zeerste aan om het boek Who by Geoff Smart and Randy Street te krijgen. Het leert je een interviewproces dat 99% van de tijd werkt om een ​​A-team aan te nemen.

8. GRAMMARLY

Grammarly voor de controle van de spelling en grammatica. 

Prijs: eerste week gratis, dan 29,95 euro per maand of 139,95 per jaar (premium optie)

URL: www.grammarly.com

Dit programma is handig voor het automatisch controleren van jouw geschreven berichten (zoals blogpost of e-mails) op grammatica en spellingsfouten. 

Grammarly is GEWELDIG! Ondernemer zijn betekent natuurlijk schrijven. E-mails schrijven, blogposts, berichten aan collega’s of voor klantenservice, en meer. Installeer de browserextensie van Grammarly en je zult automatisch je schrijffouten in het rood onderstreept zien op Google Docs of in je e-mails. Plaats de muisaanwijzer op de voorgestelde verbetering, klik erop en deze wordt voor u opgelost!

9. PAYPAL

Paypal voor het ontvangen van betalingen en facturering. 

Prijs: gratis.

URL: www.paypal.com

Dit programma is handig, omdat dit jouw klanten de mogelijkheid biedt te betalen voor je producten, factureren maken, betalingen verzenden naar aannemers/werknemers en meer! 

Je hebt waarschijnlijk een persoonlijk PayPal-account. Maar het maken van een zakelijke PayPal-rekening is waarschijnlijk een van de beste dingen die je ooit zult doen!

Met een zakelijk account kan je betalingen naar jouw team verzenden. Dat is niet alles – je hebt ook toegang tot rentevrije zakelijke leningen die gemakkelijk te verkrijgen zijn. Je betaalt een eenmalig vast bedrag en betaalt het vervolgens terug met een deel van jouw PayPal-facturen in de komende 12 tot 18 maanden.

10. LOOM

Loom voor het opnemen van je scherm en opgeleide werknemers.

Prijs: gratis.

Dit programma is handig voor het opnemen van jouw scherm om snel vragen te beantwoorden, te antwoorden op e-mail, nieuwe medewerkers te trainen etc.  

Hulpprogramma-URL: https://www.useloom.com/

Use case: Loom is een van mijn favoriete tools in deze lijst.

Het is een gratis hulpmiddel om jouw scherm op te nemen met een klik op een knop en te delen via een URL. Je kan de video zelfs bewerken en knippen in hun editor, een titel en beschrijving toevoegen, links opnemen en video’s opslaan in mappen.

Wil je nog meer grote (e-commerce) business tools? 

De (e-commerce)hulpmiddelen in deze lijst zullen het runnen van jouw bedrijf zoveel gemakkelijker, leuker en kosteneffectiever maken.