Instagram Tools - Jeasy

Deze 4 Tools Mis Jij Voor Instagram Om Meer Leads Te Krijgen.

Je weet dat je meer resultaat uit je Instagram account kunt halen. Je hebt alleen 10 minuten per dag om dit voor elkaar te krijgen. Hoe?

Instagram marketing automatisering 3.0

Voor de gevorderde Instagram Marketeers. Je hebt meer dan 1000 volgers, plaatst geregeld updates, alleen de verkoop, die blijft achter. In dit artikel geef ik je een aantal tools, waarmee je naar de next-level Instagram marketing gaat. En zoals dat altijd bij Jeasy gaat, doen we dit op een manier die jou zo min mogelijk tijd kost kost en zo veel mogelijk geautomatiseerd is.

Cross-Channel Leadgeneratie

De strategie start met het verspreiden van de manieren, waarop je je volgers kunt benaderen. Je volgers kun je niet alleen bericht sturen op instagram. Ze zijn misschien ook te vinden op Facebook, LinkedIn of Twitter en ze hebben vast en zeker ook een mailadres.

Instagram is natuurlijk onze basis, maar het zou briljant zijn, wanneer we deze basis op meerdere manieren gebruiken. Kortom: Cross-channel leadgeneratie

Deze Tools Gebruik Je Nu Niet Voor Insta

De Tools waar we vandaag mee werken komen, waarschijnlijk niet meteen in je op, wanneer je aan instagram denkt. Dit zijn:

Zapier

Zapier is een automatiseringsprogramma dat verschillende programma’s met elkaar koppelt aan de hand van API’s. API’s zijn te vergelijken met bruggen die delen land met elkaar verbinden. (Meer informatie over API’s kun je vinden in dit artikel: API’s en hun functies.)

PhantomBuster

PhantomBuster is opgezet door een paar Growth Hackers (snelle marketingjongens die kunnen programmeren en technologie in hun voordeel gebruiken.) PhantomBuster heeft ontzettend veel mogelijkheden. Een voorbeeld: Het Scrapen van alle posts die gevonden worden bij een bepaalde hashtag.

ActiveCampaign

ActiveCampaign is een Email-Programma. Het voordeel van ActiveCampaign is dat het enorm uitgebreidt is en veel automatiseringsfuncties heeft. Ideaal voor datgene wat we nodig hebben.

TexAu

TexAu is een digitale VA. Je kunt net zoals PhantomBuster allerlei verschillende acties met elkaar combineren. Zo kunnen we volgers van Instagram bijvoorbeeld terugvinden op LinkedIn of op Facebook.

Zapier

In dit eerste voorbeeld maken we gebruik van Zapier. De eerste actie die we met Zapier kunnen doen is het versturen van emails, of het plaatsen van Facebook en LinkedIn posts, wanneer je een Instagram post hebt gemaakt. Dit is handig, wanneer je op Instagram veel nieuws deelt en geen zin hebt om dit ook op je andere kanalen te delen.

Voorbeeld 2: Er is een lead in Instagram.

Je hebt een advertentiecampagne op Instagram gedraaid en die kosten wil je natuurlijk terugverdienen. Koud leveren advertenties maar weinig op, dus wil je ze doorzetten naar een email-campagne. Dit kan! Koppel zapier aan je instagram en verzend de leads van Instagram naar je email programma (zoals ActiveCampaign)

Voorbeeld 3: Je maakt van je Instagram volgers een unieke doelgroep.

Je kunt in Facebook Custom Audiences maken. Dit betekent dat je je eigen doelgroep kunt samenstellen op basis van een emaillijst bijvoorbeeld. Zo kun je mensen die hun email hebben ingevoerd op je website, retargeten (advertenties laten zien), op Instagram. 

Voorbeeld 4: Maar je kunt ook een unieke doelgroep van je Instagram volgers maken. Dus als je meer volgers krijgt door de 1 van de 19 bots, dan kun je deze volgers dus gelijk als doelgroep bestempelen voor je nieuwe advertenties. Zo is een volger gelijk een potentiële klant geworden. 

PhantomBuster

Voorbeeld 1: 3-1-1 strategie

Veel Instagrammers kennen de 3-1-1 strategie.  Je volgt iemand, plaatst 1 comment op hun post en vind de eerste 3 berichten leuk. Dit kun je volledig automatiseren met PhantomBuster. Maar je kunt nog veel meer met deze tool!

Voorbeeld 2: Profiel scraper

Je kunt alle foto’s en bio van een aantal profielen verzamelen en onderbrengen in een spreadsheet. Zo kun je precies in 1 overzicht zien wie je volgers zijn en op die spreadsheet kun je weer acteren door met TexAu de bijpassende LinkedIn profielen of emails te vinden.

Voorbeeld 3: Instagram story’s bekijken

Heb jij geen zin om al die stories van je potentiële klanten te bekijken, maar wil je wel dat ze zien dat jij ze bekeken hebt om zo maximale betrokkenheid te tonen? Of heb je net zoals ik geen zin om alle verhalen van je vrienden te bekijken? Dan zorgt PhantomBuster ervoor dat dit kan. Het programma bekijkt automatisch alle stories, terwijl je eigenlijk lekker aan het netflixen bent 😉

Voorbeeld 4: Tagged post extractor

Wil jij precies zien waar jouw doelgroep of influencer mee heeft samengewerkt? Dan kun je al deze tags uit al haar/zijn foto’s automatisch verzamelen. Zo heb je een compleet beeld van alles waar je influencer of potentiële klant online mee betrokken is.

ActiveCampaign

Met zapier is het mailadres nu doorgestuurd naar ActiveCampaign, maar de campagnes zijn nog niet afgelopen. We willen dat onze volgers naar onze website gaan. En bij elke website pagina schrijven we een specifieke email. Dus wanneer onze volger naar de pagina (insta-tips gaat) dan krijgt deze persoon een mail van ons. “goh, wat leuk dat je naar onze site bent geweest en pagina “meer likes” hebt bekeken. Hier is ons aanbod voor 40% korting, speciaal en alleen voor jou!” Als dat niet de conversie verhoogt…

TextAu

“Mijn klanten zitten alleen op LinkedIn.” Geen enkel probleem! We gaan je volgers exporteren naar een spreadsheet en met de gebruikersnaam proberen we een twitteraccount te vinden, want die hebben vaak een voor+achternaam, waarmee we weer een linkedin profiel kunnen vinden. Snap je het nog? Samenvattend: we halen zoveel mogelijk data uit het profiel van je volgers en connecten met ze op LinkedIn.

Pro Tip: Persoonlijk bericht bij de uitnodiging. Goh Tom, ik zie dat wij elkaar op Instagram volgen en dat je laatst op locatie x bent geweest. Wat ontzettend leuk! Ik was daar laatst ook. Hoe gaat het verder zakelijk?

Hoe persoonlijk wil je het hebben? En natuurlijk kun je niet iedereen vinden, maar stel dat je 30% van je Instagram volgers (bij 1000 personen zijn dat 300 mensen) op zo’n manier kunt vinden en benaderen. Dan heb je toch goud in handen?

Jeasy Tips & Tricks

Mocht je meer willen weten, dit zelf willen inzetten of weet je niet zeker of dit relevant is voor je business? Doe dan de analyse test en we geven je een geheel onafhankelijk oordeel wat voor jouw business relevant zou kunnen zijn. Meer posts over dit onderwerp komen snel!

Vragen? Zet ze in de reacties!