CTA buttons om conversie te verhogen

Conversie verhogen met deze 10 verschillende CTA Buttons

De conversie verhogen van je website gaat niet zomaar. Maandelijks geven we verschillende klanten advies wat ze op de website kunnen verbeteren om de conversie te verhogen. Het veelvoorkomende advies van van afgelopen week? CTA Buttons. 

CTA Button = Meer conversie?!

Een CTA Button (oftewel Call-to-Action knop) is een knop waarvan je wil dat zoveel mogelijk bezoekers daarop klikken, omdat het een stap is richting meer omzet. De knop bestaat meestal uit een actie waarvoor je de website hebt “vraag een gratis scan aan”, “neem contact op”, “voeg toe in winkelmandje”. Dit zijn knoppen, waarvan je weet dat als bezoekers daar op klikken, dat ze dan met 1 been in de kamer staan.

Maar hoe pas je dit toe? Hieronder heb ik een lijst samengesteld met soorten CTA’s die je kunt gebruiken om een bezoeker te verleiden om op deze knop te klikken.

1- CTA in Menu

Een knop in het menu zetten met “signup”, “neem contact op” of “plan een belafspraak”. Is een goede CTA omdat iedereen die je website bezoekt dit ziet en wanneer ze ergens halverwege een pagina zijn, dan is het menu tenminste snel gevonden om contact op te nemen.

2 – CTA in de header

De meeste pagina’s worden slechts voor 50% bekeken. Hoe hoger een CTA staat, des te groter is de kans dat bezoekers de CTA zien en er daadwerkelijk op klikken. Daarnaast zijn er veel mensen die bij de header al afhaken. Zorg ervoor dat deze mensen in ieder geval de knop gezien hebben en snappen hoe ze contact op kunnen nemen of iets kunnen doen op jouw website.

3 – (STICKY) CTA in de sidebar

Meer voor desktop dan voor de mobiele telefoon, maar een goed geplaatste CTA kan nooit kwaad. Voor bezoekers die op een desktop zitten, zullen de de CTA zien en wanneer deze mee scrolt maakt het de bezoekers makkelijker om erop te klikken, wanneer ze er gebruik van willen maken.

4 – CTA aan het eind van de tekst

Niet iedereen zal deze CTA zien, maar de bezoekers die het tot het eind halen, zullen wel eerder geneigd zijn hierop te klikken. Zorg ervoor dat ze een logisch vervolg zijn op wat de bezoeker net heeft gelezen.

5 – CTA’s in de tekst

Wanneer bezoekers geduldig je tekst aan het lezen zijn, kan het lonen om ‘onopvallend’ een CTA er tussen te plakken. Wanneer je bezoekers de tekst aan het lezen zijn, zullen ze deze immers ook meelezen en er misschien wel gelijk op klikken!

6 – CTA’s in een pop-up

Soms hebben bezoekers net een extra push nodig en hoewel ze vaak gezien worden als irritant (je moet het niet overdrijven) werken ze wel. Ze pakken de gehele aandacht van de bezoeker en zijn niet te missen (ook 1 van de redenen waarom mensen ze irritant vinden.)

7 – CTA’s in een welcome mat

Minder irritant dan een pop-up, maar ook zeer effectief is een welcome mat. Dit is een pop-up die van bovenin het scherm naar beneden glijd en ook de gehele aandacht van de bezoeker vraagt.

8 – CTA’s in een scroll box pop-up

Zo’n pop-up die aan de rechter of linkerkant van het scherm verschijnt en vervolgens mee scrollt. Dit is een scroll box en ook dit is een goede aandachtstrekker, maar stoort een bezoeker niet geheel in het lezen.

9 – CTA’s in een header / scroll bar

Een subtiele pop-up aan de onder of bovenkant van het scherm. Het valt wel op, maar is niet irritant. En hoewel hier minder op wordt geklikt is het absoluut een goede methode om de belangrijkste kortingen, acties of mededelingen op deze manier te doen.

10 – CTA’s in een chat

Elke keer dat iemand contact met je opneemt is een potentiële verkoopkans. Wanneer iemand op de chat klikt voor hulp of gewoon om te zien wat er gebeurt als daarop geklikt wordt, dan kun je weer mooi die fantastische CTA terug laten komen.

Samenvatting

Er zijn genoeg manieren om de conversie te verhogen door alleen CTA Buttons slim in te zetten. 

Vaak in de vorm van een pop-up, een sticky element of juist in een tekst / chat.

1 Ding is zeker. CTA’s zijn ontzettend veelzijdig in te zetten om je conversie op een simpele en snelle manier te verhogen.

Mocht je willen weten welke tools het beste bij jou passen? Of wil je dit soort gerichte adviezen op basis van jouw data? Plan dan een belafspraak!