Jeasy Super Snel Bloggen Tips

Super snel bloggen met deze 4 Tools

Hoe je van idee naar kwalitatief goede blog komt in 60 minuten

Bij Jeasy hebben we een uitdaging. 3000 woorden per dag schrijven. 3000 woorden is gelijk aan ongeveer 10 A4’tjes. Schrijf jij al 10 kantjes vol per dag? Wij ook nog niet! Daarom zijn we op zoek naar allerlei manieren om super snel te bloggen.

Een Artikel voor de persoon zonder ideeën en de persoon met teveel ideeën

Op het gebied van bloggen zijn er 2 soorten mensen. De ene soort heeft te weinig ideeën en is de gehele dag op zoek naar nieuwe ideeën. De Ander heeft er teveel en krijgt daardoor niets gepubliceerd.

Dit artikel geeft je 4 Tools, waarmee je supersnel op een idee kunt komen en het idee in no-time uitwerkt. 

Als experiment heb ik de timer aan staan, terwijl ik dit artikel schrijf.

super snel bloggen: proces

Waar komt een goed idee vandaan?

Volgens Mura, kom je met de volgende stappen aan een goed idee: 

Step 1: Stay organized and take notes

Step 2: Ask yourself the right questions

Step 3: Choose your keywords

Step 4: Validate your ideas

Step 5: Mine for content

Jeasy – Stijl Content-ideeën verzamelen

Bij Jeasy pakken we dat als volgt aan:

1. Ga naar Ubersuggest

2. Voer een onderwerp van je bedrijf in

3. Kijk naar onderdelen die een hoge “Vol” krijgen, maar bij “SD” helemaal in het groen staan.

4. Je hebt nu een hoek voor een onderwerp.

Volg deze 3 stappen voor een top artikel

Je hebt nu een onderwerp, maar nu komt daar nog de research en opzet van het artikel bij kijken. 

STAP 1: Het belangrijkste van een artikel is het antwoord geven op de vraag van je bezoeker. Je moet dus weten waar een bezoeker naar op zoek is en wat deze persoon graag wil horen.

STAP 2: Vervolgens moet je de facts en cijfers eraan toevoegen.

STAP 3: Titels, vragen, subkoppen en de vorm bedenken.

Het probleem bij het schrijven: Je hebt teveel keuze!

Je kunt alleen zoveel kanten op, dat het lastig is een keuze te maken en te starten met iets. Daarom hebben we bij Jeasy van contentcreatie een proces gemaakt.

Artikel opzet in Typeform

Alle vragen die belangrijk zijn voor een artikel worden gesteld in Typeform, inclusief criteria, die je als simpele ondernemer nu eenmaal snel vergeet.

Doorlinken naar Airtable

Vervolgens hebben we in Airtable een Contentsuite gebouwd. Alle lessen van de famous Neil Patel en Brian Dean zijn verwerkt EN geautomatiseerd in deze content table. Zo gaat de productie en research van Artikelen nog sneller.

Tekst in een Google Docs Document zetten

Aan de hand van een Blog Template en de tool Zapier zorgen we ervoor dat alle tekst van de Airtable gelijk in een Google Docs document staat. Dat scheelt extra typewerk en tijd is geld!

super snel bloggen: tekst opzet

Jeasy helpt je om deze tools en automatiseringen te maken. Kijk voor meer info op de pagina Data-intregraties.

De theorie achter het snel schrijven is afleiding elimineren

De reden waarom ik voorheen niet zo snel kon schrijven is niet omdat de kennis mistte, okay misschien een beetje dan.

Maar de snelheid komt vooral, omdat je je focust op 1 taak. In het artikel: “Can People Really Multitask or Is It a Myth?” wordt dit mooi verwoord in de volgende zin: 

“So, when you think you are multitasking you are actually switching your goals and turning the respective rules on and off in rapid succession.”

Deze research heb ik net in 10 seconden in dit artikel geplakt, omdat ik via de Airtable Web Clipper dit artikel in een paar seconden had opgeslagen inclusief de tekst die ik wou quoten. (Zie het plaatje hieronder.)

super snel bloggen: Web Clipper tool

Even rustig samenvatten…

Ik heb nu (1.) snel een content onderwerp ingevoerd en een lijst aan mogelijke invalshoeken gekregen. (2.) Via een formulier al mijn gedachten erover gestroomlijnd met vragen, zodat ik niet een black-out kreeg door de mogelijke opties. (3.) Ik heb Onderzoeken en de “quote” snel en zorgvuldig opgezocht, zodat ik deze niet meer hoef op te zoeken en alleen maar “copy, paste” doe.

De overige tekst is al aangemaakt op de Google Doc en ik heb gelijk een richting om een artikel te maken. Ik hoef niet meer na te denken en hoef alleen maar te typen. Dit vermindert multitasken en verhoogt de snelheid van het creatieve proces ENORM.

Bonus: Research Form

Als bonus heb ik een research form voor je gemaakt. Deze kun je uittesten en je krijgt de opmaak voor het artikel gelijk in je mail. Keurig geordend op 1 A4’tje, bekijk de tool via deze link https://jeasy.app/research-tool 

Wil jij nou ook in razend tempo je werk doen, maar wil je daar weinig voor betalen? Kijk dan is op de pagina “Slimmer werken met Data-Integraties” van Jeasy.