MarTech Assessment

Voorkom in 10 minuten veel verspilling binnen marketing tools

Hoe weet je of je marketing tools stack up-to-date is? Dit doe je aan de hand van een MarTech Assessment. Na het bekijken van de uitleg snap je precies waarom een MarTech Assessment je veel tijd en geld kan besparen.

Je krijgt in dit artikel antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom een assessment voor je marketing tools?
  • Hoe maak je zo’n assessment?
  • Waar moet je op letten bij het maken van een MarTech assessment?

Wil je eerst weten wat een marketing tools stack is? 

Lees hier meer informatie over een marketing tools stack

Uitvoeren van MarTech Assessment

In dit filmpje kun je zien hoe je een MarTech Assessment uitvoert.

Samenvatting Video

In de video over het maken van een MarTech Assessment hebben we uitgebreidt gesproken over de 3 gebieden, waarop je een tool kunt beoordelen.

  • Prijs
  • Team Expertise
  • Tevredenheid: Verwachting, gebruiksvriendelijkheid & Integraties

Prijs

Je zet de jaarlijkse kosten van elke tool op een rijtje en sorteert ze van hoog naar laag. Zo kun je zien welke tips teveel kosten t.o.v. van wat ze opleveren en krijg je inzicht in de totale kosten van al die losse tools.

Team Expertise

Hoeveel affiniteit heeft het team met de verschillende tools? Zijn er tools met ontzettend veel mogelijkheden waar je de helft van gebruikt? Dan is het misschien zaak om eerst die opties uit te zoeken, voordat je NOG een tool aanschaft. Daarnaast kan een tool die hoog in kosten is, behoren tot 1 van de meest gebruikte tools binnen de organisatie. Vervanging zou dan eerder leiden tot meer kosten in plaats van minder.

Tevredenheid

Uiteindelijk gaat het ook de tevredenheid van elke tool. De tool kan duur zijn en het team heeft nog weinig ervaring met de tool, maar de tevredenheid en integraties zijn iedere keer weer top. De kans is groot dat deze tool zich dan gaat ontwikkelen tot een belangrijk onderdeel van de organisatie.

Maar ook andersom is mogelijk! Een tool die iedereen veel gebruikt en goedkoop is, kan voor enorme ergernissen zorgen. Waar het mogelijk is mijden jij en je werknemers deze tool. 

Afsluiting

Een MarTech Assessment is in feite niets anders dan een functioneringsgesprek van iedere tool. Iedereen tevreden? Dan gaan we door. Zijn er punten die niet goed genoeg zijn? Dan is het zaak om naar alternatieven te zoeken of de kennis van de tool te verbeteren.

Meer tips zoals deze ontvangen? Meld je aan voor de wekelijkse martech tip.