Beste Marketing Dashboards

Dit zijn de beste Marketing Dashboard Templates uit de Google Galerij

Op zoek naar een beter Marketing Dashboard, maar geen inspiratie of kennis om er één te maken? Dan is de Google Galerij dé plek om er een te vinden. Maar welke zijn nu het best in die brei van templates? In dit artikel hebben we een top-selectie voor je gemaakt om er één te vinden die ook bij jou past!

Wat is de Google Galerij?

De Google Galerij is een plek waar diverse templates te vinden zijn voor marketing dashboards. Deze galerij is gevuld met voorbeelden vanuit Google en individuele bijdragen. Samen vormen zij een bron vol inspiratie voor het maken van een marketing dashboard, of beter zelfs, soms het werk compleet vervangen.

De galerij kun je verdelen in 3 onderdelen:.

  1. Featured Templates

Featured Templates zijn de templates die door Google uitgelicht zijn als goede voorbeelden, mogelijk doordat ze vaak gedownload/gebruikt worden. Hier staan bijdragen van Google zelf en de community tussen.

  1. Marketing Templates

Marketing Templates zijn de templates van Google zelf. Dit zijn templates speciaal voor de producten van Google, zoals: 

Google Ads, Youtube Ads, Search (SEO), Display Ads en Google Analytics.

Deze templates zijn vooral inhoudelijk uitgebreidt en niet bepaald ‘interesting’ om te laten zien aan een leidinggevende of klant. 

  1. Community

Bij de Community staan in mijn opinie de beste templates. Vaak is er veel meer aandacht voor design, wat in de wereld van dashboards een enorm belangrijk element is! Uiteindelijk kijken mensen toch eerst naar het design, voordat ze starten met het bekijken van de cijfers.

Community Visualisations

Community Visualisations zijn add-ons die je voor je data studio rapportages kunt gebruiken. Voor nu laten we deze pijler even in het midden, aangezien je er geen complete rapportages mee kunt bouwen en ze ook behoorlijk ingewikkeld zijn om te gebruiken (al verschilt dat per visual).

Waar voldoen de beste Marketing dashboards aan?

In de marketingblog van Jeasy is te lezen welke KPI’s je niet in een marketing dashboard wil hebben, omdat ze niet belangrijk genoeg zijn.

Daarnaast is het volgens SemRush belangrijk om nog 3 dingen mee te nemen in een dashboard:.

  1. Simpel om te lezen en te begrijpen
  2. Diep kunnen graven om een oorzaak te vinden.
  3. Flexibel (past zich aan naarmate je bedrijf andere cijfers nodig heeft.)

Wat zijn de beste marketing dashboard templates?

Hieronder staan de dashboards die het beste aan de genoemde criteria voldoen.

Minimalistische Dashboard van Louis Dubruel

Het minimalistische dashboard van Louis Dubruel is een fantastisch voorbeeld van een enorm simpel en gemakkelijk te begrijpen dashboard. Dit is iets wat je een leidinggevende / klant wel kunt voorleggen tijdens een meeting en wat dan ook echt gaat leven.

Het All-in-one Search Console Template van Data Bloo

Het All-in-one Search Console Template van Data Bloo is een marketing dashboard waar je SEO mensen blij mee maakt. Het bevat een hele hoop antwoorden en zit visueel in elkaar, zodat je snel een beeld hebt bij de verschillende cijfers.

Mobile-View Dashboard van Evergrow

Het Mobile-View Dashboard van Evergrow is ook ontzettend origineel; hoewel de meeste mensen in de trein een dashboard kunnen doornemen, zijn de meeste ontwerpen toch alleen toegankelijk op de laptop of computer.

My Email Habits

My Email Habits is nog zo’n ontzettend creatief dashboard dat gemaakt is door de Sspanjaard Alejandro Tena. Alejandro bouwde dit dashboard om inzicht in zijn mail activiteiten te krijgen. Al je mail statistieken in 1 dashboard, hoe gaaf is dat?!

My user’s Journey

My Users Journey van Search Foresight is nog zo’n fantastisch dashboard dat gelijk duidelijk maakt, waarom statistieken belangrijk zijn en waar je ze kunt toepassen in de funnel. Perfect om nóg beter in te spelen op de customer journey (of klantreis) van bezoekers.

Conclusie

De Google Data Studio Galerij is een fantastische plek om inspiratie op te doen en goede dashboards te vinden. Let er wel op dat je de dashboards selecteert op de criteria dat ze simpel, duidelijk en gelijk toepasbaar voor het bedrijf zijn. 

Design speelt een veel grotere rol in dashboarding dan meestal wordt gedacht, waardoor veel mensen al afhaken voordat ze überhaupt de cijfers zien.

Wil jij ook een uniek simpel, duidelijk en toepasbaar dashboard? Probeer Jeasy App  dan 30 dagen gratis uit!