Case Study: Pixgade

Case-Studie Pixgrade: De 60-minuten meeting die €2400 per jaar opleverde

Je kunt net zoveel water vangen als je wil, maar als je emmer lek is dan loopt het net zo hard weer weg. In deze case-studie laat ik je zien hoe we bij Pixgrade een mega bug eruit haalde met Jeasy App en een simpele testactie. 

Pixgrade website

De Situatie

Pixgrade is al bijna een jaar klant bij ons, helaas stagneerde de fantastische omzetcijfers in het laatste kwartaal. En dat terwijl ze toch onze software Jeasy App gebruikte. Dat kon natuurlijk niet! Daarom besloten we een call in te plannen om samen de cijfers uit Jeasy App na te lopen. 

Eigenaresse Kelly was ondertussen al gestart met een cursus Google Ads, want misschien lag hier wel het probleem; dat ze niet de goede bezoekers op haar website kreeg. Toch had ze een rendement op de ads van 574%. Niet slecht voor iemand die zich er nooit in heeft verdiept!

The Just Easy Way

De call werd door Kelly gemakkelijk op een tijd naar keuze ingepland via een Calendly. Via Google Meet deelde we het scherm , zodat we allebei het Jeasy App Dashboard konden zien.

De cijfers waren niet bepaald fraai op het eerste gezicht.

Tip uit Conversie land – Laaghangend Fruit

Dé tip van Conversie Specialisten is om altijd naar de achterste 3 stappen van de funnel te kijken; hier zit namelijk het ‘laaghangende fruit’. Er is blijkbaar al duidelijke interesse vanuit de bezoeker, anders wat het product niet toegevoegd aan het winkelwagentje.
Dit betekent dat het probleem in een andere hoek zit. Nare verrassingen (die vaak simpel op te lossen zijn) zoals bugs, verzendkosten en vertrouwensbreuk blijven dan over.

Case-studie Pixgrade: Conversie inzien

Uit deze 3 gearceerde stappen kunnen we berekenen dat 4%punt – 6,5%punt = 40%  bij de checkout afhaakt, terwijl bij de checkout naar bestellingen stap 1,2%punt – 4%punt = 70% afhaakt!

“70% haakte af in de laatste stap van de funnel.”

Gedragsonderzoek

Nu we dit wisten, gingen we naar de tab “gedrag” in het dashboard. Via deze tab kunnen we goed zien of het aan de snelheid van een pagina of juist bepaalde knoppen / formulieren lag. In het stukje over ondernomen acties door de bezoeker viel mijn oog op de categorie “Form Abandonment”.

Case-studie Pixgrade: dashboard inzien

Form Abandonment Issue

663 keer is het formulier verlaten! Dan kun je er donder op zeggen dat er iets mis is met het checkout formulier. En via het pijltje rechts klikte we gelijk een verdieping verder. Waar we het volgende ontdekten:

Case-studie Pixgrade: gebeurtenissen problemen

Onduidelijke Coupons 

Coupons? En wachtwoorden? Wat gaat daar mis? We hebben gezien waar de oorzaak kan zitten, nu gaan we het zelf testen. Zo probeerde ik dus iets te bestellen op de website en in no-time vond ik het Coupon probleem.

Case-studie Pixgrade: coupon probleem

Ik vulde de code: “BUY 1 GET 1 FREE”, maar volgens Kelly was “1+1” de code. Onbewust demonstreerde ik het coupon probleem. Maar het grootste probleem moest nog komen.

Case-studie Pixgrade: gebeurtenissen

Formulier Bug

We scrolde iets naar onder in de tabel en het viel op dat veel mensen bij de “terms” afhaakte. Zijn de voorwaarden dan zo onduidelijk? Daar kunnen toch nooit zoveel mensen op afhaken?! Dus ik ging door met testen. Ik had de juiste coupon code ingevuld en ging door met de rest van het formulier. De voorwaarden waren duidelijk, dus niets aan de hand zou ik zeggen. Toen klikte ik op “Place Order” en er gebeurde iets wonderlijks!

Case-studie Pixgrade: billing probleem


Ik werd naar boven geleid en er kwam een error bovenaan de site met “Billing Company name required”? Dit was wel heel gek en zeker niet de bedoeling, want ik had het formulier ingevuld als consument.

Blijkbaar zat hier een bug. Wanneer je ingelogd was als bestaande klant had je hier geen last van, terwijl nieuwe klanten hier dus niet doorheen kwamen. Dat verklaarde meteen waarom zoveel bezoekers inlogde en veel mensen bij de “terms” afhaakte.

Frictie ontdekt en in 5 minuten opgelost.

Onze klant stuurde gelijk een berichtje naar de webbouwer die het probleem binnen een paar minuten oploste en de coupon gelijk heeft weggehaald. Hierdoor waren de 2 grootste problemen binnen 5 minuten opgelost!

Kortom: deze fout zal naar verwachting een stijging van 20% conversie opleveren wat minstens zo een €2400 per jaar zal brengen!
En dat voor slechts €59,95 per maand..

Conclusie:

Met data kun je daadwerkelijk in een paar minuten meer verdienen. Het geeft vaak net de leidraad om een onderzoek te starten en te zien in welke hoek je moet zoeken.

Gecombineerd met wat simpel testwerk kun je al enorm veel fouten uit je website halen, wat zorgt voor vertrouwen en meer omzet. Sneller en meer dan elke andere willekeurige online campagne.

Wil jij ook een simpel dashboard zoals hierboven dat alle belangrijke conversie onderdelen al meet? Probeer Jeasy App dan gratis uit!

Pixgrade route van probleem naar wist