Marketing Automation

Dit zijn de Marketing Automation Cijfers van 2020

Is marketing automation iets voor jou of ben je op zoek naar benchmarks? Dan is dit artikel iets voor jou.

Marketing Automation =

Marketing Automation is het automatiseren en personaliseren van de berichten die klanten ontvangen. Wanneer jij een bepaalde pagina hebt bezocht over rode jurken, dan is het fijn dat je daarna niet een email krijgt met een aanbieding voor broeken. Je ben op zoek naar een aanbieding voor rode jurken. De automatisering zorgt hiervoor, zonder dat je marketing & sales team hier extra moeite voor moet doen.

Zie het als een extra marketingmedewerker die 24/7 draait en elke klant het aanbod geeft waar hij/zij op wacht. Deze medewerker kun je ook nog eens instrueren om precies te doen, wat jij zegt. De perfecte medewerker dus 😉

Marketing Automation
Marketeer die verschillende berichten tegelijkertijd stuurt, dankzij automatisering.

69% van de bedrijven die de concurrent inhaalde gebruikte marketing automation (bron vermelden)

Het is daarom niet voor niets dat veel goed presenterende bedrijven deze nieuwe manier van marketing omarmen. Automatisering geeft een groot voordeel ten op zichten van niet automatiseren. 1 van de vele voordelen is dat een computer veel meer details kan meenemen in zijn beslissingen.

Een lead kan een bepaalde scoren krijgen op basis van activiteiten. Activiteiten op je website, binnen een ebook of door te reageren op social media. Op basis van deze activiteiten kun je advertenties op Facebook en LinkedIn tonen en zo de kans op een aankoop vergroten.. 

Door het aanbod interessant te maken voor een potentiële klant, verkoop je meer en verhoog je de effectiviteit van je marketing, aangezien alles op elkaar is afgestemd en goed op elkaar inspeelt.

Marketing Automation Statistieken die je moet kennen in 2020

Kennis & mankracht tekort?

Jeasy maakt voor jou op maat de marketing automatiseringen en onderhoudt deze voor een vast laag bedrag. We zetten de eerste automatisering GRATIS voor je op. Bekijk de pagina Automatische Lead-funnels voor meer informatie.