LinkedIn Leadgeneratie tips van experts

Experts geven 15 tips voor LinkedIn Leadgeneratie

Wat doen de pro’s in Leadgeneratie op LinkedIn anders, dan jij en ik en wat kunnen we daarvan leren? 

Meer resultaat uit je LinkedIn Leadgeneratie

Dit artikel is een absolute must-read, wanneer je meer resultaat uit je bestaande LinkedIn wil halen. We hebben de volgende 15 experts geanalyseerd, die in de top-5 van de LinkedIn marketing blog staan: “15 Marketing Influencers and Experts to Follow on LinkedIn in 2019

Robert Rose Tips voor LinkedIn

Embed Slideshares – Robert Rose

Robert Rose staat als nummer 1 in de lijst. Robert is werkzaam bij het Content Marketing Institute en een advocaat van Contentmarketing sinds het ontstaan van de term. Robert schrijft dus ontzettend veel content of laat dat doen door zijn team. Hij heeft in ieder geval veel artikelen voorbij zien komen en wat valt op bij het bekijken van zijn artikel? 

Hij heeft Slideshares in zijn profiel gestopt als een soort van schatkistje, waar je naar zoekt en die nog eens 50 slides aan informatie geven over een bepaalde niche of belangrijke les van Content Marketing.

Embed YouTube Video’s – Carla Johnson

Carla Johnson nummer 2 van de lijst is een spreker, auteur en verhuurt zich als CMO. Naast het feit dat Carla en Robert allebei veel activiteiten en artikelen plaatsen op LinkedIn, valt bij Carla op dat ze Youtube Video’s in haar LinkedIn profiel heeft staan. Een interactieve manier om snel meer te weten te komen naast de leuke foto en duidelijke tagline.

Visual Style – Anna Handley

Anna handley heeft met haar 405.502 volgers op LinkedIn nog altijd meer bereik dan jij en ik. In 1 van haar artikelen deelt ze een vitale tip. B2B bedrijven moeten visueler verhalen vertellen. Een voorbeeld die ze geeft in dit artikel is van haar collega Lee Odden. Dit is pas echt een visueel sterk Ebook.

Activiteit en Betrokkenheid – Brian Solis

Brian Solis heeft samen met LinkedIn onderzoek gedaan naar succesvolle leadgeneratie op LinkedIn. De resultaten hiervan zijn gepubliceerd in dit onderzoek: Success Hub | Lead Generation: “it’s all about setting an example and instilling it throughout the organization’s culture: executives at companies that reap the rewards of social media engagement are much more active on social media than executives at companies that are not socially active.”

Hoe actiever je bent op LinkedIn en Meer interactie onderneemt hoe meer je uit Social Media kan halen.

LinkedIN leadgeneratie tips van Ryan Robinson, Michael Brenner en Anna Handley

Jezelf bloot geven – Michael Brenner

Michael Brenner is CEO bij de Marketing Insider Group. In dit artikel: Michael Brenner’s Unique Perspective on LinkedIn Marketing geeft michael als punt 1 aan. Wat is er interessant aan jou dat niet op je profiel staat? Michael begint zelf over zijn 53 banen. Is er iets voor jezelf dat je op je LinkedIn profiel kunt vermelden dat niemand anders kan zeggen? Kun je daarbij kennis, ervaring en leiderschap delen? Oftewel deel jij nu alles met je potentiële klanten? 

Maak klanten blij – Jay Bear

Jay is eigenaar van meerdere multi-miljoen omzet bedrijven, waaronder “Convince & Convert.” Dit bedrijf verzorgt de social media van bedrijven, zoals Nike, Oracle, United Nations, Cisco en meer Fortune 500 bedrijven. Een expert van Leadgeneratie via LinkedIn dus.

Het advies van Jay is in het kort: klanten in de hele funnel blij maken en helpen. Beginnend bij je LinkedIn profiel. Welke klant wordt enorm blij en gelukkig van jouw LinkedIn profiel?

Connectie maken – Ryan Robinson

Ryan leert 500.000 ondernemers hoe ze een bedrijf op kunnen zetten naast hun werk en is een van de betere wereldwijd als het gaat om content marketing. 1 van de belangrijkste tips in zijn blogs en leadgeneratie tips voor LinkedIn is om het gesprek aan te gaan, een connectie te maken i.p.v. generieke templates te sturen.

Maak je Profiel af – Shane Barker

Shane Barker is Eigenaar van zijn digital marketing agency, auteur bij Forbes en CEO en Co-Founder bij Content Solutions. De eerste tip van Shane is om je LinkedIn profiel af te maken. Met afmaken bedoeld Shane, dat het aantrekkelijk moet zijn voor bezoekers en voor de zoekmachines van Google en LinkedIn. Kijk naar de zoekwoorden in je profiel en pas basis SEO toe in je LinkedIn profiel om deze te verbeteren.

Samensmelting Sales & Marketing – Clara Shih

Clara Shih is CEO en oprichtster van Hearsey Systems en helpt 170.000 financiële experts met klant connecties op social media. Clara geeft in deze blog aan dat de tijd van silo’s niet kan voortbestaan op social media, waar vooral sales & marketing perfect met elkaar moeten samenwerken.

Begrijp en onderwijs – Mark Fidelman

Mark is de trotse interviewer van Cryptonized. Als er iets is uniek is aan Mark dan is het wel de hoeveelheid content die deze man dagelijks de wereld in slingert. Toch is het wel allemaal content die iets bijdraagt voor zijn doelgroep en zijn tips, begrijp de doelgroep om ze te onderwijzen is 1 van de meest voordehand liggende en het moeilijkste advies uit dit artikel. 

Emotie in B2B Content – Doug Kessler

Doug Kessler is CEO van Velocity partners (Beste contentmarketing bureau in 2016, volgens Content Marketing institute.) Doug neemt je in dit artikel op Linkedin op openhartige wijze mee in zijn zoektocht, waarom hij met B2B content marketing is begonnen en of hij daarmee een groter doel dan zichzelf vervult. Aanrader om te lezen! 

Het punt dat Doug hiermee wil duidelijk maken, is dat B2B nog voorzichtig is met emotie in content, terwijl mensen willen kopen van mensen. Niet van robots en daarom is het belangrijk om die emotie er wel in te verwerken.

Geef een cadeau – Tim Washer

Tim Washer is deels komiek en deels bedrijfskundige. Als Creative Director bij IBM, Spreker bij diverse events en “Powerpoint Comedian”, zoals hij zichzelf noemt, is Tim een autoriteit als het gaat om mensen vermaken en vervolgens iets verkopen. In zijn valentijnsblog geeft ie 3 tips, waaronder het gebruik van humor, maar zijn meest passende tip in dit lijstje is “geef een cadeau.” Dit kan iets kleins zijn. Zoals het weglaten van een pop-up, maar ook iets groters. Denk na over de mogelijkheden.

Roep niet “Koop mijn Product” – David Meerman Scott

David Meerman Scott is spreker, best-selling auteur en heeft meerdere bedrijven groot gebracht. In zijn blog “12 Examples of How NOT to Use LinkedIn for Social Selling” geeft David de Essentie van LinkedIn: “Roep niet overal ‘Koop mijn Product’.” Hoe vaak roep jij dit op LinkedIn? En met recruitment?

Antwoord-Vraag – Nancy Badillo

Nancy is Social Media strateeg en heeft haar eigen social media bedrijf voor vrouwelijke ondernemers. Wanneer je googled op “Nancy Badillo LinkedIn Tips”, dan is het eerste resultaat: “Delete a LinkedIn account.” Deze vindt google relevanter dan alle anderen blogs van Nancy en de leerles hieruit, is dat een simpel antwoordt voor veel bezoekers en leads kan zorgen.

Geen idee wat ik post – Vin Clancy

Vin Clancy is Growth hacker en runt de snelst groeiende Facebookgroep “Traffic & copy”, dat zegt hij zelf tenminste. Hij heeft aan de andere kant geen idee wat hij plaatst. In een interview met Marketing Speak geeft Vin aan dat zijn team zijn social media bijhoudt, zijn blogs schrijft en alles laat groeien. “Ik weet niet waar ik nu over blog”, geeft hij aan.

Wees je openhartige zelf en help anderen

Na het doornemen van al deze experts kunnen we kort concluderen, dat iedere expert een andere manier heeft voor leadgeneratie op LinkedIn. Toch hebben ze gemeen dat ze allemaal uniek zijn op hun eigen manier en zich niet schamen om hun mening te geven. Ik heb geen enkel corporate correct stuk gelezen van deze experts, maar wel vol verbazing de artikelen gelezen. Iedere persoon is zichzelf, uniek en niet bang om zichzelf bloot te geven.

Mensen die overkomen als mensen en andere mensen helpen. ← Neem dit zinnetje mee voor de rest van al je LinkedIn uitingen.

Kan ik jou helpen?

In het kader van hulp. Ik ben van plan om een wekelijkse tip te geven hoe je Tools kunt gebruiken om je leadgeneratie op LinkedIn te automatiseren en hoe je deze tools koppelt voor meer productiviteit. Lijkt dit je wat? Dan kun je je onder deze pop-up aanmelden.