Checkout probleem

10 Checkout tips voor meer omzet met je webwinkel

10 Checkout tips voor meer omzet? Waarom zou je dit lezen? Je spendeert een paar honderd tot paar duizend euro aan advertenties per maand en je webshop draait lekker. De advertenties leveren bestellingen op en verder laat je alles gewoon doorlopen. Geen reden om iets te veranderen toch?

Heb ik een checkout probleem?

Het probleem: je hebt geen flauw idee waar bezoekers, op je webshop, afhaken. Tenminste, dit is de situatie die we vaak bij onze klanten zien. Lekker bezig, meer verdienen, veel adverteren en in de tussentijd geld door de gootsteen spoelen. De kans is groot dat jij hetzelfde doet.

Veel bezoekers haken af in de laatste stap.

Een checkout probleem wil zeggen dat potentiële klanten bij het afrekenen (ook vaak checkout genoemd) massaal afhaken. Je ziet hier een echte situatie van een klant van ons. Op deze website startten 556 mensen met het afrekenen, maar er werden slechts 67 bestellingen gedaan.

Verdubbel je omzet met een paar kleine aanpassingen

Stel dat je de omzet wilt verdubbelen. Dan kun je twee dingen doen.

  • Optie 1 Aantal bezoekers verdubbelen.
  • Optie 2 Checkout verbeteren.

Optie 1: Je kunt proberen het aantal bezoekers te verdubbelen. Je hebt daarvoor in dit geval 2.723 extra bezoekers op je website extra voor nodig en die moeten allemaal tot je doelgroep horen. Dat is nogal een opgave.

Optie 2: je kunt ook proberen om je checkout te verbeteren. Dan heb je 0 extra bezoekers nodig. Het enige wat je doet is de mensen die starten met afrekenen helpen om sneller iets bij jou te kopen.

Winst tabel: Welke optie levert meer op? 

RendementstabelOptie 1: Meer bezoekersOptie 2: Betere Checkout
Extra advertentie kosten €400€0
Aantal bezoekers5.4462.723
Extra conversies6767
Extra omzet€670€670
Extra winst€270€670

Checkout probleem vinden met Google Analytics

Google Analytics is de meest gebruikte analytics software op websites. Je kunt jouw checkout probleem vinden in Google Analytics door het opzetten van een funnel.

Funnel instellen met Google Analytics

  1. Ga naar beheer  > doelen > +Nieuw doel  > kies een doel (b.v. betaling gedaan).
  2. Selecteer “bestemming” doel  > doel details.
  3. Klik op de “Funnel” knop.
  4. Geef elke stap in de funnel een naam en een URL (en of de stap verplicht is.)

Snap je hier nou helemaal niks van? 

Checkout probleem vinden met Jeasy App

  1. Maak een account aan
  2. Installeer de wordpress plug-in (net zoals elke andere plugin)
  3. Alle data wordt opgehaald
  4. En je ziet direct dit dashboard

We hebben het nu nog simpeler voor je gemaakt om een checkout probleem te vinden, met onze GA-Scan. Klik hier om de scan te starten.

Bonus tip: Bekijk in Jeasy App snel, bij welk kanaal het grootste probleem zit.

In dit geval zie je dat referral / verwijzend verkeer een enorm lage conversie heeft.

Verhelp je Checkout probleem met deze 7 tips

Tip 1: Gast Afreken optie

Niet iedereen wil een account aanmaken om vervolgens vol gespamd te worden met email marketing. Gun deze mensen een simpele aankoop, want voor jou is iets beter dan niets.

Hoe implementeer je zo’n Gast checkout optie?

Bekijk ons hulp artikel hier: Bekijk hulp artikel (implementeren Gast Checkout optie)

Tip 2: Sticky vertrouwens badges aan de zijkant

Je komt op een website en aan de rechterkant zie je deze logo’s mee lopen, wanneer je naar onder scrollt.

Deze badges zorgen voor meer vertrouwen en dit vertrouwen kan ervoor zorgen dat iemand onbewust toch net iets sneller de “koop” keuze maakt.

Tip 3: Veelgestelde vragen tonen

De veelgestelde vragen zijn niet voor je SEO alleen. De vragen zijn ook belangrijk om de laatste zorgen en vragen van je potentiële klanten te beantwoorden. Elk puntje aan extra duidelijkheid helpt ze namelijk de keuze te maken om toch te kopen.

Beantwoord in deze tekst dus vooral cruciale vragen die klanten tijdens het bestellingsproces hebben.

Tip 4: Live chat hulp

Wanneer een potentiële klant er echt niet uitkomt, dan is er nog het laatste redmiddel; de live chat. De live stelt je in staat om die twijfelende klanten op de streep te trekken.

In dit overzicht vind je een aantal chat providers die je kunt gebruiken.

Bekijk live chat providers

Tip 5: Logo’s van merken

Merken die bekend zijn bij het grote publiek doen het altijd beter dan geen of onbekende merken. Het laat zien dat jij te vertrouwen bent en dit geeft een boost aan het vertrouwen van een potentiële klant.

Tip 6: Calculator voor de leveringskosten

Geef bezoekers duidelijkheid over de kosten. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 28% afhaakt door onverwachte verzend- en bezorgkosten. Een calculator helpt bezoekers een betere afweging te maken en zorgt voor minder verrassingen achteraf. 

Pro Tip: Meet de invoer van het veld met Google Tag Manager en bekijk in Analytics (Jeasy of Google Analytics) of er een verband is tussen de invoer en het conversie percentage.

Tip 7: Reduceer type frictie met Autofill & Dropdowns

Verminder het type werk dat iemand hoeft uit te voeren met dropdowns, zoals hieronder.

Of met Autofill tekst. Dit is tekst die automatisch wordt ingevuld op basis van eerder ingevoerde informatie / velden.

Tip 8: Levertijd garantie

Soms hebben bezoekers de absolute garantie nodig, dat het voor de verjaardag, bruiloft of trouwdag binnen is. Een klein extra balkje met deze tekst, geeft de extra zekerheid gecombineerd met een sprankeltje urgentie.

Tip 8: Dubbele Checkout knoppen

Een websitebezoeker is als een verdwaalde toerist op een vliegveld. Soms moet je de belangrijkste acties een paar keer herhalen, voordat ze het zien. De checkout button is een hele belangrijke. (Dit kun je natuurlijk ook voor afrekenen doen.)

,

Tip 9: Verminder het aantal velden op je checkout

Alles wat niet PERSE nodig is. Haal je weg uit de checkout. Geen extra “nice-to-have” informatie vragen, want dit leidt alleen maar tot minder aankopen en dat is de extra informatie in 99/100 keer niet waard.

In onderstaande voorbeeld zie je wat het aantal extra velden met de prestaties van de checkout doet.

Tip 10: Multi-Step Redesign

Het kan helpen om je checkout totaal van opzet te veranderen. Maak van 1 pagina bijvoorbeeld, meerdere stappen op 1 pagina of start gelijk met een multi-step checkout. De voortgangsbalk is altijd een enorm belangrijk onderdeel in de checkout, omdat dit bezoekers op de hoogte houdt waar ze zijn in het proces.

Conclusie: Houd het overzichtelijk en zonder verrassingen

Een checkout probleem is een probleem dat direct impact heeft op je omzet. Veel bedrijven die hun analytics niet strak op orde hebben, hebben hier vaak last van. 

Een aantal tips om dit aan te passen zijn een checkout redesign, elementen toevoegen om het vertrouwen te winnen en extra hulp bieden bij vragen. 

Mocht je er met Google Analytics niet uitkomen? Dan kun je altijd een account maken voor Jeasy App om snel en gemakkelijk je marketing funnel te visualiseren.

Meer van dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse MarTech Tip

Hoe staat jouw webshop ervoor? Doe de test en zie hoeveel omzet je nu laat liggen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.