API’s, oftewel Application Program Interface is een fantastisch stukje techniek voor iedereen, alleen de uitleg is vaak zo cryptisch dat programmeurs het enkel snappen.

Het Adam & Eva van de API’s 

In een ultieme poging om uit te leggen wat een API is, starten we bij het scheppingsverhaal. Er was eens een ontzettend luie programmeur, die 2 programma’s had ontworpen. Het ene programma was ontzettend goed in gegevens verwerken (Adam). Het andere programma was expert in data-gegevens ontvangen (Eva). 

De almachtige developer ontwikkelde een element, waarmee Adam zijn gegevens kon doorsturen naar Eva. De API.

De Reden dat Data-Integraties bestaan

Wanneer je de data van Adam 1 keer wil doorsturen naar Eva, dan heb je hier geen API voor nodig. Je kunt de gegevens ook kopiëren en plakken, maar wanneer Adam veel data wil doorsturen naar Eva, dan is het handig dat beiden hierop voorbereid zijn. 

Zo gaan seksueel actieve vrijgezellen bijvoorbeeld, vaker naar de sportschool en gebruiken soms een hulpmiddel om hun DNA-gegevens door te geven.

Development wordt vaak gezien als iets wat raar, nerdy en moeilijk is. De meeste oplossingen zijn echter terug te leiden naar moeder natuur.

Developers zijn dan ook van nature, lui. Wie wil er nu hard werken, wanneer er een ook een oplossing gemaakt kan worden a.h.v. een paar stukjes code?

Met API’s kan iedereen dus ontzettend veel tijd besparen, maar waarvoor kun je als ‘normaal’ mens API’s gebruiken?

Dit kun jij dankzij API’s

API & Data-Integraties toepassingen

Starten met API’s

Meer uitleg over Data-integraties kun je vinden in dit artikel: “API koppelingen en hun functies.” Wil jij API’s inzetten? Dan raad ik je zeker aan om te starten met Zapier, een ontzettend handig programma, waarmee je API’s en Data-Integraties kunt maken, zonder programmeerkennis. Wanneer je start met Zapier raad ik je ook aan om dit help-artikel te lezen: “starten met zapier”.

Kom erachter wat API’s voor jouw business kunnen betekenen.  Krijg een Automatiserings Assessment of bekijk de pagina Data-Integraties.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, plaats ze dan hieronder!