Backlinks zijn belangrijk voor je Google Positie, maar ze kosten enorm veel tijd om te krijgen. Wij bedachten een manier, waardoor het sneller kon.

Meer Backlinks – Hoger in Google

Bovenaan komen op de naam van je bedrijf, dat is prima te doen. Maar wanneer je wil scoren op bepaalde woorden en zinnen (de woorden waar jouw potentiële klanten naar zoeken), dan moet je rekening houden met het Google Algoritme. 

Afbeelding uit een publicatie van google over haar algoritme.

Dit algoritme is verdeeld in meer dan 200 factoren en volgens Backlinko is 1 van de belangrijkste nog altijd Backlinks. Met Backlinks alleen kom je natuurlijk niet bovenaan in Google, maar zonder backlinks kom je ook niet snel bovenaan de lijst. Backlinks bouwen is dus belangrijk voor je Google positie en het aantal bezoekers op je website.

Hoe krijg je meer Backlinks?

“Hoe krijg je meer Backlinks?”, is dan natuurlijk vraag 2. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De meest gebruikte manieren zijn aanmelden op een linkbuilding website, gastblogs schrijven of heel veel linkbuilding verzoeken versturen (voor een specifiek artikel.)

Tools voor Backlinks?

Zelfs het aanmelden bij verschillende linkbuilding websites is vaak al een enorme klus. Je vraagt een link aan, moet een link op jouw website plaatsen die terugverwijst, bevestigd de aanmelding en als alles werkt wordt je backlink verwerkt.

Bij een gastblog moet je natuurlijk zelf een artikel schrijven, deze kun je sneller schrijven na het lezen van deze tips: Super snel bloggen met deze 4 tools

Of je kunt websites met soortgelijke content een mailtje sturen. 

Krijg Meer Backlinks – The Jeasy Way

Bij Jeasy gebruiken we alle 3 de manieren, maar optie 3 (websites een mailtje sturen) kostte ons een hoop tijd. Je bekijkt een artikel, zoekt het email adres op, schrijft een leuk mailtje. “Copy & Paste” de titel van het bericht en de link van jouw artikel in de email en klikt op “verzenden.” 

Kortom: Dit duurt veel te lang!

Bij Jeasy zijn we fan van maximale tijdwinst met slimme tools en we gebruiken vaak een combinatie van deze tools: 4 tools voor maximale tijdwinst (Frankwatching)

Stap 1. Vind een artikel

Hiervoor gebruiken we Ubersuggest. Ubersuggest is een enorm handige manier om in korte tijd relevante bloggers te vinden die ook over hetzelfde onderwerp schrijven.

Klik op de pagina en vervolgens hebben we onze Airtable Web Clipper Chrome Extensie. Deze chrome extensie helpt ons om de titel van de pagina en de naam van de auteur gelijk op te slaan in ons Airtable systeem.

Web clipper in actie

Stap 2. Selecteer een Template

Elke persoon wordt toegewezen aan een categorie en elke categorie heeft een uniek template. Gastbloggers moeten natuurlijk een andere email krijgen dan websites, waarvan een link gebroken is. 

Hier is een voorbeeld van een mail template:

In totaal hebben we 20 templates. (follow-ups meegerekend)

Stap 3. Verzend Email

Het enige wat we daarna doen om een email te sturen is “klik op de checkbox” en de email wordt verstuurt met de data van deze persoon.

Een verzonden email ziet er vervolgens zo uit:

Template Backlink Email

Dit hele proces zorgt ervoor dat wij in 10 minuten – 15 emails kunnen sturen, die allemaal persoonlijk zijn. 

Werkt dit?

Dit mailtje kregen we vanochtend binnen:

Reactie Gastblog email.

Okay, het is geen backlink, maar we krijgen wel gratis exposure onder zijn netwerk en voor 30 seconden werk is dat zo slecht nog niet.

Uitleg Backlink Automatisering

Hoe hebben we dit nu gedaan?

Airtable – home sweet home

Alle automatisering start met een basis, een database en hiervoor kiezen we 9/10 keer Airtable. Airtable is in feite onze filter, database, “redder in nood” en meer. Voor deze automatisering heb je de betaalde versie van Airtable nodig. Dan kun je namelijk “Blocks” gebruiken. Web Clipper is onderdeel van “Blocks” en die hebben we aan de Airtable gekoppeld. (Lees “Web clipper gebruiken in Airtable” voor een stap-voor-stap uitleg.)

Controle inbouwen met Filters

Vervolgens hebben we een filter ingesteld, want het is belangrijk dat elke mail persoonlijk en relevant is. Ook willen we pas een email sturen, wanneer we alle data in de Airtable hebben. Het kan zo zijn dat we het emailadres niet gelijk kunnen vinden. Wat we dan niet willen, is dat er een mail verstuurt wordt naar een verkeerd adres of de helft van de informatie bevat. 

Via Zapier koppelen met Gmail

De data is er, de trigger staat en de filter is ingesteld. Nu nog de email-templates koppelen aan de categorieën en de mail automatisch versturen met de persoonlijke data. 

Dit doen we door Airtable via Zapier met Gmail te koppelen. De acties stellen we in via Zapier en Gmail is enkel de uitvoerende partij. Volg nu de stappen in Zapier en let erop dat je bij “Customize Email” de dynamische data gebruikt.

Afsluiting

That’s it!  Meer dan dit is het niet. Vrij simpel en niet ingewikkeld. Het bespaart ons enorm veel tijd en ik weet zeker dat dit jou ook enorm veel tijd gaat besparen.

Wil je ook met Zapier starten bekijk dan dit artikel “Starten met Zapier.” Of wil je weten wat wij voor je kunnen doen? Start dan de Automation Assessment en kom erachter tijd en geld, jij kunt besparen.

Mocht je vragen hebben of opmerkingen hebben, zet ze hieronder in de reacties.