Recept van de dag


Instagram Verkeer

Meten in Google Analytics


Ingrediënten

UTM Links

Instagram Stories

Analytics dashboard

Website link (om te delen)

Benodigdheden

Instagram Business Account

UTM Code generator (Jeasy)

Google Analytics 4 (of Jeasy App)

Camera

Bereidingsduur

30 sec per link,

Resultaten zijn realtime


Instagram is niet anders dan email of google ads. Oftewel gewoon meten die handel en zien of het de moeite waard is om er meer tijd in te stoppen. Toch is dat meten wel een dingetje waar je goed rekening mee moet houden in Instagram. URL’s zijn vaak niet klikbaar in een post en wel in advertenties en Stories.

Tip van de chef is om naast UTM links altijd een URL shortener, zoals bitly te gebruiken. Dan komt de link er wat mooier uit te zien en kun je het ook nog mooi je eigen merknaam geven.

UTM Link maken

Maak een leuke post voor je Instagram story en kies een website link die je wil delen.

Voordat we de link gaan delen, gaan we hem eerst wat informatie meegeven. Open de link https://utmcodegenerator.bubbleapps.io/ en vul hier de gegevens van je post in. Ja dit moet je voor elke post invullen. (Voor advertenties hoeft dit niet, maar dat is een ander recept.)

Je krijgt nu een link met allerlei parameters erachter.

Deze link kun je nu toevoegen aan je instagram post, vergeet niet even “swipe up” te vermelden in je post, et voila! De post is klaar om te delen en te vinden in Google Analytics.

Story terugvinden in (analytics) dashboard

Maak je gebruik van Jeasy App? Dan kun je op de link klikken en dan komt de data rechtstreeks binnen in het dashboard. De volgende dag zie je dan de resultaten, tenzij je de date-range al op vandaag zet.

Maak je gebruik van analytics dan is er nog een stap meer nodig. Ga naar Realtime, klik op Verkeersbronnen en de data staat er in.

Tenzij je deze data in een overzicht wilt zien. Dan ga je naar acquisitie, Campagnes, alle campagnes en dan zie je de specifieke URL. Je kunt via Content Grouping aangeven dat alle kanalen met “instagram” als bron tot Instagram moeten horen. (Dit hoef je dus niet te doen bij het Jeasy App dashboard.)

Maak dus vooral gebruik van onze slimme https://utmcodegenerator.bubbleapps.io/, die we binnenkort nog een tikkie slimmer maken, zodat je ook kan zien welke titels en benamingen je voor welke links had gekozen (maar dat komt later.)

Jeasy App uitproberen?

Dat kan nu 30 dagen gratis!

Ook leuk om te lezen!

Hoe meet je de waarde van conversies

Kan ik de waarde van conversies meten op deze website?

Dit hangt af van hoe je website in elkaar zit. Veel webshops hebben dit al standaard in hun systeem zitten, maar ook grote platformen zoals wordpress hebben vaak goede plugins om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt zien of het mogelijk is door te kijken naar de dataLayer. Wat is de dataLayer? De dataLayer …

Kan ik de waarde van conversies meten op deze website? Lees verder »

conversie verhogen webshop

Conversie verhogen van je webshop met deze 20 add-to-cart tips

De conversie verhogen van je webshop start bij het vinden van het grootste lek in de marketing funnel. Dit is de plek waar de meeste bezoekers afhaken. Een goed overzicht van de marketing funnel is hiervoor erg belangrijk. Een product toevoegen aan een winkelmandje oftewel het aantal add-to-carts zijn een belangrijke stap in de funnel, …

Conversie verhogen van je webshop met deze 20 add-to-cart tips Lees verder »

Zo verlaag je de bounce rate in Google Analytics

Bounce rate is een van de eerste dingen die je ziet staan in Google Analytics. Maar wat betekent het? Is het goed of slecht? En welke veranderingen hebben impact op dit getal? Het antwoord op al deze vragen lees je in dit artikel. Wat is de bounce rate? De bounce rate geeft aan hoeveel bezoekers …

Zo verlaag je de bounce rate in Google Analytics Lees verder »