Recept van de dag


Instagram Verkeer

Meten in Google Analytics


Ingrediënten

UTM Links

Instagram Stories

Analytics dashboard

Website link (om te delen)

Benodigdheden

Instagram Business Account

UTM Code generator (Jeasy)

Google Analytics 4 (of Jeasy App)

Camera

Bereidingsduur

30 sec per link,

Resultaten zijn realtime


Instagram is niet anders dan email of google ads. Oftewel gewoon meten die handel en zien of het de moeite waard is om er meer tijd in te stoppen. Toch is dat meten wel een dingetje waar je goed rekening mee moet houden in Instagram. URL’s zijn vaak niet klikbaar in een post en wel in advertenties en Stories.

Tip van de chef is om naast UTM links altijd een URL shortener, zoals bitly te gebruiken. Dan komt de link er wat mooier uit te zien en kun je het ook nog mooi je eigen merknaam geven.

UTM Link maken

Maak een leuke post voor je Instagram story en kies een website link die je wil delen.

Voordat we de link gaan delen, gaan we hem eerst wat informatie meegeven. Open de link https://utmcodegenerator.bubbleapps.io/ en vul hier de gegevens van je post in. Ja dit moet je voor elke post invullen. (Voor advertenties hoeft dit niet, maar dat is een ander recept.)

Je krijgt nu een link met allerlei parameters erachter.

Deze link kun je nu toevoegen aan je instagram post, vergeet niet even “swipe up” te vermelden in je post, et voila! De post is klaar om te delen en te vinden in Google Analytics.

Story terugvinden in (analytics) dashboard

Maak je gebruik van Jeasy App? Dan kun je op de link klikken en dan komt de data rechtstreeks binnen in het dashboard. De volgende dag zie je dan de resultaten, tenzij je de date-range al op vandaag zet.

Maak je gebruik van analytics dan is er nog een stap meer nodig. Ga naar Realtime, klik op Verkeersbronnen en de data staat er in.

Tenzij je deze data in een overzicht wilt zien. Dan ga je naar acquisitie, Campagnes, alle campagnes en dan zie je de specifieke URL. Je kunt via Content Grouping aangeven dat alle kanalen met “instagram” als bron tot Instagram moeten horen. (Dit hoef je dus niet te doen bij het Jeasy App dashboard.)

Maak dus vooral gebruik van onze slimme https://utmcodegenerator.bubbleapps.io/, die we binnenkort nog een tikkie slimmer maken, zodat je ook kan zien welke titels en benamingen je voor welke links had gekozen (maar dat komt later.)

Jeasy App uitproberen?

Dat kan nu 30 dagen gratis!

Ook leuk om te lezen!

Knoppen meten in GA4 met aangepaste dimensies

Recept van de dag Knoppen meten in GA4Met aangepaste dimensiesIngrediëntenConfiguratie TagGebeurtenis TagAangepaste StatistiekenBenodigdhedenTag ManagerGoogle Analytics 4Bereidingsduur5 minuten implementatie,Paar uur later zichtbaarKnoppen, natuurlijk wil je als marketeer weten op welke knop is geklikt en vanuit welke pagina. Het is dan ook eigenlijk raar dat je dit niet standaard in Google Analytics 4 kan zien. Zeker voor …

Instagram verkeer meten in Google Analytics Lees verder »

Case Study: Pixgade

Case-Studie Pixgrade: De 60-minuten meeting die €2400 per jaar opleverde

Jeasy vertelt over de 60-minuten meeting die de klant €2400 per jaar oplevert.

7-tools-header

7 Tools voor het maken van een Google Analytics Dashboard

Eerlijk is eerlijk, iedereen die voor het eerst naar een Google Analytics dashboard kijkt heeft dezelfde reactie: “Oké? Ik zie een hoop cijfers…en nu?!”In deze blog leg ik je uit hoe je met behulp van verschillende tools je data wél overzichtelijk kan maken in een Google Analytics Dashboard. Aan de hand van 7 diverse tools …

Instagram verkeer meten in Google Analytics Lees verder »