3 tactieken om meer website bezoekers te trekken met email.

Website bezoekers trekken met email is niet het eerste waar veel marketeers aan denken. Email wordt vaak gezien als een medium dat handig is om bestaande leads te ‘nurturen’. Maar toch kun je de technologie ook inzetten om website bezoekers te trekken. 

Handtekening instellen

Per dag sturen en ontvangen we gemiddeld zo’n 126 emails (volgens campaignmonitor). Een gouden kans dus om je bedrijf extra te promoten! 1 van de beste manieren om dit te doen is om een handtekening in te stellen. 

Een tool waarmee je dit kunt doen is NewoldStamp. Dit is de tool die wij altijd gebruiken om onze handtekeningen te maken. 

Stappenplan:

Link naar de website of direct een afspraak maken?

Je kunt ervoor kiezen om iemand eerst naar de website te sturen, maar je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Een handige tool om hiervoor te gebruiken is Calendly.

Autoresponders

Raak niet gelijk in paniek van de naam. Veel mensen kennen deze functie waarschijnlijk als de “afwezigheid instellen voor de vakantie.” Je kunt commercieel gezien echter veel meer uit deze functie halen. Zo kun je deze automatische mailings altijd aanzetten om zo je beste blogposts te delen.

Tim Ferris (man van de 4-urige werkweek) heeft een paar handige templates opgesteld. Deze vind je hier: https://tim.blog/autoresponse/ 

Koude mails

Een andere tactiek die nog steeds werkt (een aantal partners van Jeasy werken ermee) is het sturen van koude mails. Toch is het wel heel belangrijk hoe je deze mailings vormgeeft.

Tegenwoordig is het absoluut noodzakelijk (vind ik persoonlijk) om videoanalyses mee te sturen. Dit laat zien dat je verstand van zaken hebt en dat je geen rare Indiaanse spambot bent.

Stappenplan video’s opnemen

Je kunt met Loom eenvoudig video’s opnemen en in je mails verwerken. 

Een uitleg hiervan vind je hier: https://youtu.be/R_8D6AghaGg 

Samenvatting

Er zijn genoeg manieren om met alleen een mail voldoende website bezoekers naar je website te krijgen. De beste tactieken die vaak ingezet worden zijn:

  • Handtekening
  • Autoresponders
  • Koude mails met video

Deze tactieken staan ook in jeasy app als adviezen om meer bezoekers op je website te krijgen, tezamen met 97 andere adviezen om meer website bezoekers te trekken.

Probeer jeasy app gratis uit!