Alle ins-and-outs over Calendly, integraties, personalisatie, branding en een uitleg.
Calendly – De Afspraken planningstool
Calendly is in feite jouw persoonlijke assistent om afspraken in te plannen. Je agenda wordt gesynchroniseerd en een potentiële klant kan gemakkelijk en snel een afspraak inplannen op de beschikbare tijden in je agenda.
Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft heen en weer te mailen, zoekende naar beschikbare data. Ook kan de ander op zijn gemak een afspraak inplannen.
Persoonlijk Tintje
Bij Calendly heb je een persoonlijke pagina, waarop iemand kan kiezen, wat voor afspraak hij/zij wil inplannen. Je kunt deze pagina aanpassen op het gebied van branding en evenementen die getoont worden.
Verborgen evenementen
Verborgen evenementen kun je op de beginpagina van je account onderscheiden, door te letten op het “oog met een streep erdoor.” Je maakt een evenement verborgen door een afspraak aan te klikken en onderaan de knop: “hide event” aan te klikken.
Calendly Advanced
Daarnaast kun je ook de naam van de afspraak wijzigen en follow-ups toevoegen. Zo vergeet niemand je voor de meeting en ook minder snel na de meeting. Het is een attentie, wanneer je follow-ups voor en na de meeting verstuurt.
Follow-ups aanpassen
Dit doe je door op notificaties te klikken en de “Title” aan te passen. Je kunt op de pijltjes klikken om nog meer personalisatie aan je afspraak toe te voegen. Ook kun je sms reminders instellen en is er mogelijkheid om het verzendmoment van je follow-ups aan te passen en extra informatie toe te voegen.
Bevestigingspagina
Tot slot kun je iemand door redirecten naar een andere pagina. Wanneer we spreken over marketing funnels en de customer journey, dan is het handig om een bedank-pagina te maken met eventuele upsell-mogelijkheden. Dit kan door de “confirmation page” aan te passen.
De volgende instellingen kun je daarop bijwerken:
- Iemand de kans geven nog een afspraak te maken.
- Doorsturen naar de bedankpagina
- Bedankt tekst aanpassen.
Koppelen met het grote geheel
Tot slot heeft Calendly ook nog een aantal integraties en koppelingen om bijvoorbeeld te meten of je campagnes effectief zijn (Google Analytics & Facebook Pixel), of betalingen te verwerken (Stripe) en je kunt Calendly tot start van je workflow benoemen met Zapier.
Calendly en Zapier
Voorbeeld is om aanmeldingen van Calendly door te sturen naar je CRM. Zo kun je in Airtable de informatie zien en via Facebook of LinkedIn retargeting campagnes instellen. Let erop dat je hiervoor gevorderde koppelingen moet maken. Meer informatie over het werken met Zapier kun je vinden op: Starten met Zapier en data naar Airtable
Afsluiting
Zie jij het helemaal zitten om met Calendly te starten, maar weet je niet precies hoe je moet starten? We hebben een kennisbank artikel voor je gemaakt met alle ins-and-outs van Calendly
Deze oplossing is 1 van de vele die we voor je kunnen implementeren bij Jeasy, zodat jij alle potentie uit je bedrijf kan halen. Wil je weten wat jouw automatiserings potentie is? Start de Automatiserings Scan